Paşa Kahveliği



  

"Gönül ne kahve ister, ne kahvehane
  Gönül sohbet ister, kahve bahane.."


İyi kahve yapmak için, öncelikle taze, çok ince çekilmiş kaliteli kahve ve ayrıca kireçsiz ve oda sıcaklığında su kullanmak gerekir. Cezveye suyu fincanla ölçerek koyup, fincanının ölçüsüne göre değişmekle beraber her bir fincan için yaklaşık 2 dolu çay kaşığı kahve ve isteğe göre şeker eklenir. Kısık ateşte, kahve iyice karıştırılır, sonra yavaş yavaş köpürmeye başlaması beklenir. Kahvenin tümü değil önce sadece köpükleri fincanlara paylaştırılıp, kalanı tekrar ocağın üzerine konur; sonra kahve bir taşım daha pişirilip fincanlara boşaltılır.

Kahveyle beraber sunulan su, kahveden sonra değil, ağızdaki diğer aromaları temizlemek için kahveden önce içilir. Yanında, bir parça bitter çikolata veya lokumla harika gider!