Seramik Baykuşlar


Rengarenk seramik duvar baykuşları



Baykuşlar hakkında kısaca:

Dünyada 200’ün üzerinde baykuş çeşidi mevcuttur.

Baykuşların gelişmiş işitme ve görme yetisi, ayrıca sessiz uçuş becerisi onları iyi birer avcı yapar. Baykuşlar etoburdur. Kemirgen, küçük memeliler, böcek, balık ve diğer kuşlarla beslenirler.

Geniş kanatları ve hafif vücutlarıyla çok sessiz uçarlar ve bu yüzden daha kolay avlanırlar. Tüylerinin kenarında testeredeki gibi dizilmiş düzenli dişler bulunur,  kanat çırptıklarında hava bu dişlerin arasından süzülerek gürültüsüz geçer.

Birçok baykuş türünün farklı boyutlarda ve başlarının iki yanında farklı yüksekliklerde olan asimetrik kulakları vardır. Bu özellik onlara üstün işitme ve böylece avın bulunduğu yeri kesin olarak belirleme yeteneği verir.

Bütün kuşların gözleri başlarının yan taraflarında yer alırken baykuşların gözleri, tıpkı insanlarınki gibi öndedir. Bu da onlara dar ama daha net görüntü açısı verir.

Baykuşların gözleri küre değil, uzun tüp şeklindedir, bu yüzden gözlerini çeviremezler. Bunun yerine, sağa ve sola 135’er derece olmak üzere, 270 dereceye kadar başlarını döndürürler.