Raku Kaftan



Geçmişi 16. yüzyıl öncesine kadar uzanan geleneksel Japon seramik tekniği olan raku,  sürprizlere ve deneyselliğe açıktır ve bu yüzden her üründe elde edilen sonuç kendine özgüdür.
Bisküvi pişirimi  denilen ilk pişirimi yapılmış olan ürünler sırlandıktan sonra 750-950 derecede ısıtılmış fırına konur, kor haline geldiğinde fırının soğuması beklenmeden metal maşalarla hızla fırından çıkarılıp, içinde talaş, kuru yaprak, bitki kabuğu gibi doğal maddelerin bulunduğu kapalı bir metal kaba alınır ve yanma bu metal kabın içerisinde devam eder. Fırından çıkıp ani ısı değişimine maruz kalan seramiğin üzerinde oluşan çatlaklara, kabın içindeki yanmadan çıkan isler işleyerek seramiğin dış yüzeyinde sürpriz efektler oluşur. 
Bu teknik açık alanda özel fırınlarda gerçekleştirilir.